Konferencja o bezpieczeństwie żywności
Policjantka z Wydziału Prewencji naszej komendy uczestniczyła w konferencji pod hasłem „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym”, zorganizowanej przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny w Starachowicach w związku z obchodami Światowego Dnia Zdrowia.
W miniony czwartek, sierż. Agnieszka Kamińska wzięła udział w konferencji pod hasłem „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym”, która odbyła się w sali konferencyjnej Olimpia w Urzędzie Miasta w Starachowicach. Tematem przewodnim spotkania było Bezpieczeństwo Żywności, poruszany w ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia. Na spotkaniu prelegenci omówili podstawowe aspekty związane z bezpiecznym jedzeniem, a także prowadzeniem zdrowego trybu życia. Poruszono kwestię dotyczącą zdrowego odżywiania, otyłości, a także konsekwencjach palenia papierosów i spożywania alkoholu. Podczas spotkania można było również obejrzeć występ artystyczny wychowanków Ośrodka Szkolenia i Wychowania ze Starachowic związany z tematyką konferencji.
opr. MK
źródło: KPP w Starachowicach